Icoon FrontForce
23 januari 2019

Zonecollege HVZ Centrum onder de indruk van moderne meldkamer

Op 10 januari werd de nieuwe Gentse burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) verkozen tot nieuwe voorzitter van het zonecollege van Hulpverleningszone Centrum. Samen met de burgemeesters van Deinze, De Pinte, Gavere en Wachtebeke bereidt hij de vergaderingen van de zoneraad voor, waarin de burgemeesters van de 18 gemeenten zetelen. Naar aanleiding van de nieuwe mandaten bracht een delegatie van de zoneraad een bezoek aan de hoofdkazerne in Gent. De meldkamer, uitgerust met FrontForce Emergency als dispatching- & alarmeringssoftware, viel in de smaak. “Ze waren vooral onder de indruk van de moderne meldkamer”, aldus HVZ Centrum. “Bij een noodoproep worden daar automatisch voertuigen en manschappen uitgestuurd.”

Volgens een artikel in Het Laatste Nieuws van 10 januari wil burgemeester De Clercq gaan voor de beste hulpverlening op het grondgebied van de zone. “Goede opleiding en performant materiaal zijn daarvoor onmisbaar.”

Op 1 januari werd de zone ook een stukje groter door de fusies van 5 gemeenten, goed voor 112,58 km² extra grondgebied. Deinze en Nevele vormen samen Deinze. Lovendegem, Waarschoot en Zomergem zijn voortaan Lievegem. Hulpverleningszone Centrum verwelkomde dan ook de posten Nevele, Waarschoot en Zomergem. In totaal beschermt de zone nu 555.000 inwoners. Op 22 januari was de eerste dispatch voor Nevele vanuit FrontForce Emergency een feit. FrontForce blikt terug op een geslaagde migratie!

De migratie in cijfers:

  • 21 extra logische voertuigen
  • 28 extra fysieke voertuigen
  • 103 extra manschappen

(foto: Hulpverleningszone Centrum)