Icoon FrontForce
22 oktober 2018

FrontForce Emergency 3.7 laat van zich horen

Release 3.7 van FrontForce Emergency legt naast een reeks organische verbeteringen en bugfixes de focus op de interface met AbiLink en de introductie van de omroep- en telefoniemodules.

AbiLink
FrontForce Emergency maakt eindelijk de brug met AbiWare, een specialist in HRM en rapportering in de Belgische brandweermarkt. Dankzij AbiLink werd in deze eerste fase van de integratie het exporteren van interventies geïmplementeerd. Bij het exporteren worden de interventiegegevens, de gedispatchte voertuigen met hun tijden alsook de personen die voor deze voertuigen werden gealarmeerd gedeeld. De volgende fase, gepland voor versie 3.8, bevat het importeren van personen en voertuigen.

Omroep
Eerder dit jaar werd een eerste stap richting public address gezet via onze flexibele infoschermtoepassing. In versie 3.7 gaan we een stap verder en introduceren we in FrontForce Emergency een omroepmodule die gebruik maakt van audiostreaming over IP. Deze uiterst flexibele module laat toe om via betaalbare streaming devices (bijvoorbeeld Barix Exstreamer) auditieve meldingen te laten horen in de kazerne. Meeliftend op de flexibiliteit van scenario’s laten de nieuwe omroepplaylists toe om realtime audiobestanden, interventiegegevens, voertuigen en vrije tekst af te spelen. Hiervoor maken we onder andere gebruik van Ellen, onze sympathieke text-to-speech stem.

Telefonie
Ellen helpt voortaan ook bij het alarmeren via telefoon. Hiervoor koppelen we FrontForce Emergency aan een SIP trunk. Het kanaal werd reeds getest met OpenScape Business van Unify, maar in principe is elke trunk die voldoet aan het SIP protocol mogelijk. Via dezelfde koppeling nemen we voortaan ook de telefoon op: een inkomend telefoongesprek is een trigger om een scenario in FrontForce Emergency te starten. Dit biedt opnieuw eindeloos veel mogelijkheden.

RES.Q
Sinds vorig jaar ondersteunt FrontForce Emergency ook de bi-directionele RES.Q pagers van Swissphone. Onze software werd compatibel gemaakt met de laatste firmware versie (5.30) die een betere scheiding biedt tussen de huidige beschikbaarheidsstatus en statusaanvragen. Dit is een perfect voorbeeld van hoe we de evoluties van onze hard- en softwarepartners op de voet blijven volgen.

Dashboards
FrontForce Emergency blijft inzetten op de uitbreiding van het dashboardsysteem. Met de introductie van de widget “Infoscherm Kaart” kan op een uitrukscherm nu ook een geografische weergave getoond worden van de interventie. Daarnaast worden verschillende bestaande widgets voorzien van extra functionaliteit.

FrontForce Emergency Connect
Met versie 3.7 initiëren we FrontForce Emergency Connect. Connect verbindt en informeert de gebruikers van onze Emergency oplossing. Naast de voorstelling van de nieuwe release in detail, blikken we ook vooruit op de toekomst waarbij we graag in dialoog treden met onze enthousiaste gebruikers.

Hebben we met deze post jouw interesse gewekt in FrontForce Emergency of specifiek in de nieuwe versie? Aarzel niet om ons te contacteren via sales@frontforce.be of via het contactformulier. We horen graag van je.