Icoon FrontForce

V-Test® van VREG helpt consumenten het beste energiecontract te vinden

oplossingen

Energieleveranciers vergelijken & kiezen

De stijgende energieprijzen van de voorbije jaren deden een recordaantal consumenten veranderen van energieleverancier. Wie op zoek is naar het beste energiecontract voor gas of elektriciteit krijgt met de V-Test® een accurate inschatting van de prijs voor verschillende contracten. FrontForce ontwikkelde deze V-Test® voor de VREG in volle coronaperiode. Met succes!

De V-test® vergelijkt het contractaanbod van alle leveranciers van elektriciteit en aardgas in Vlaanderen. Zo krijgen consumenten een goed zicht op de prijzen – en kortingen – van elk energiecontract en kunnen ze een geïnformeerde keuze maken. De online tool werd door FrontForce helemaal op maat ontwikkeld voor de Vlaamse Regulator van de Electriciteits- en Gasmarkt (VREG).

Sylvie Westyn en Solution Architect Han Weyn van FrontForce maakten deel uit van het projectteam.

Han Weyn: “De grote sterkte van de V-Test® is dat gebruikers heel snel een eenvoudig kunnen bekijken welk energiecontract het best bij hen past. Met een paar gegevens  –  woonplaats, gezinsgrootte, soort woning en verbruiksgegevens – krijgen ze in een paar klikken een lijst van gas- en elektriciteitsleveranciers die in hun buurt leveren én de prijzen die ze aanrekenen. Daarin zijn ook kortingen opgenomen, die je bijvoorbeeld krijgt als je een nieuw contract afsluit of klant wordt voor zowel gas als elektriciteit.”

Sylvie Westyn: “Er bestond al een tool om energieleveranciers te vergelijken, maar de V-Test® bouwden we helemaal from scratch. We wilden de bestaande tool evenaren in functionaliteit, en tegelijkertijd de gebruiksvriendelijkheid vergroten. Aan onze basistool kunnen we altijd nog extra modules toevoegen om de functionaliteit van de V-Test® uit te breiden.”

Extra functies voor leveranciers en VREG

Han Weyn: “Naast de V-Test® voor consumenten zijn er in de tool nog twee verborgen onderdelen. Energieleveranciers hebben toegang tot een eigen deel waarin ze zelf op elk moment hun prijzen kunnen ingeven en simuleren of deze prijzen ook correct worden getoond in de V-Test®. Het is voor hen zo ook gemakkelijk om nieuwe producten toe te voegen. Dat is een groot voordeel ook voor de VREG, die vroeger al die input zelf deed.”

Sylvie Westyn: “De VREG zelf heeft toegang tot een afgesloten deel van de tool, waarmee het de prijzen van de leveranciers kan controleren en het platform beheren.”

Han Weyn: “Een van de belangrijkste uitgangspunten bij de start van het project was: ‘Welke informatie hebben gebruikers nodig in de V-Test®? Daarom voerden we bij de start en tijdens de verschillende stadia van de ontwikkeling zeer uitgebreide usertests. Met een gebruiksvriendelijke en correcte tool voor elke gebruiker als resultaat.”

“Ons team ontwikkelde de V-test® in volle coronatijd. Het hele VREG-team en het FrontForce V-test®-projectteam zagen elkaar pas fysiek bij de opnames van de Kanaal Z-reportage. Toch konden we de tool op tijd én binnen budget afleveren, want onze digitale samenwerking verliep ook ondanks corona erg vlot!” – Han Weyn